Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Sarıkamış Türk Milletinin Hüzünlü Yanıdır"

9.1.2018

Üniversitemiz, Sarıkamış Harekatının 103. yılı etkinlikleri kapsamında ilimizde düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşündeki yerini aldı.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne İlimiz Valisi Nurullah Naci KALKANCI, Belediye Başkanı Hüsrev KUTLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz çalışanları ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mimar Sinan Parkı önünden başlayan yürüyüş Gölbaşı Caddesi üzerinden Adıyaman Valiliği önüne kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk Bayraklarıyla tekbirler getirerek "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canım Feda" sloganları eşliğinde Hükûmet Konağına kadar yürüdü. Atatürk anıtına çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.

Vali Kalkancı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Sarıkamış Şehitleri ve vatan toprakları uğruna şehit düşen tüm Mehmetçikler için dua etti.

Sarıkamış Şehitlerini unutmadıklarını ve gelecek nesillerin de unutmaması için ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Tarihimizde nice zaferlerle gururlandığımız gibi hüzünle yâd ettiğimiz zamanlar da olmuştur. Sarıkamış hüzünlü bir yanımızdır. Yüreğimizin derinliklerinde hissettiğimiz acımızdır. Bu hüzünlerin bir daha yaşanmaması için alınacak dersler, yapılacak işler vardır. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Kurutuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da olduğu gibi ülke dara düştüğünde 'Biz buradayız, bu ülkenin teminatıyız' diyen gençlerimiz var." diye konuştu.