Öğrencilerimiz Güneş Enerjisi Santralini Gezdiler

12.5.2016

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Adıyaman Temsilciliği organizasyonu ile Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürlüğü tarafından Adıyaman Merkez Doyran Köyü’nde bulunan Güneş Enerjisi Santraline teknik gezi düzenlendi.

Devlet tarafından yapılmış en büyük Güneş Enerjisi Santrali (GES) olma özelliği taşıyan santral hakkında Devlet Su İşleri (DSİ) Adıyaman Şube Müdürü Hakan KAYA ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin SAĞLAM tarafından teknik bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerimize yapılan bilgilendirmede; "Tarım niteliği bulunmayan 50.000 m²`lik araziye 2,2 MWp gücündeki güneş enerji santrali kurulmuş olup, 8800 adet 250 Wp Axitec Marka fotovoltaik panel ve 100 adet SMA marka 20 kW inverter, 2 adet 1250 kVA Hermetic Tip Güç Trafosu, 3 adet KÖK binası kullanılmıştır. GES`te her biri 1 MW kurulu güce sahip 2 ayrı üniteyle 3.500.000 kWh/yıl enerji üretilecektir. Üretilen elektrik enerjisi 10 yıl boyunca ilgili dağıtım şirketi tarafından 14 $ cent/kWh fiyattan satın alınacak olup; 1.470.000 TL yıllık net gelir sağlanması beklenmektedir." dendi.

Gerçekleştirilen etkinlikten memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, DSİ Adıyaman Şube Müdürlüğü ve Elektrik Mühendisleri Odası Adıyaman Temsilciliğine teşekkür etti.