KOSGEB Destekleri

21.11.2016

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından M. Vehbi Koç Konferans Salonu’nda “KOSGEB Destekleri” konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdari Başkanlığı(KOSGEB) İl Müdürü M. Şükrü MISIR’ın verdiği konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Adıyaman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdari Başkanlığı(KOSGEB) İl Müdürü M. Şükrü MISIR konuşmasına KOSGEB nedir?, kimdir? Sorularına cevap arayarak başladı. Türkiye’de Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) tanımı yapan MISIR mikro, küçük ve orta işletmeleri anlatarak kobilerin ekonomik ve sosyal açıdan önemine değindi. MISIR, ekonomimizdeki işletmelerin toplamının %98,82’sini, istihdamının %74.2’sini, satışların %63,8’ini, yatırımların %53,3’ünü ve ihracatın %56,4’ünü kobilerin oluşturduğunu belirterek kobilerin ekonomimizdeki payını açıkladı. Daha sonra KOSGEB ve kuruluş amacını, KOSGEB’in desteklediği alanları anlatan MISIR KOSGEB hizmet ağını anlatarak kayıtlı kobi sayısının 828 bin 635, işletme sayısının 37 bin 936 ve yıllık destek miktarının yeni çıkan kanunlarla 1 milyar 100 milyon olduğunu söyledi. MISIR konuşmasının sonunda KOSGEB destek programlarını açıklayarak uygulamalı girişimcilik, yeni girişimci desteği, işletme kurulum desteği ve sabit yatırım destekleri hakkında bilgi verdi. MISIR konferansın sonunda öğrencilerin ve katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ de yaptığı konuşmada konferans ve konuşmalarından dolayı M. Şükrü MISIR’a teşekkür ederek kurumlar arasında en çok beraber çalıştıkları kurumun KOSGEB olduğunu ifade etti.

Konferans ve konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Adıyaman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdari Başkanlığı(KOSGEB) İl Müdürü M. Şükrü MISIR’a tekrardan teşekkür ederek Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerinden ve Üniversitemizde üretimi yapılan Cendere Köprüsü’nün maketini hediye etti.