Emniyet Mensupları Üniversitemiz Öğrencilerine Rehber Oldu

29.9.2017

Üniversitemiz Merkez Külliyesi Gençlik Meydanına kurulan stantlarda İlimiz Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Bürosu ile Öğrenci Faaliyetleri Bürosu personelleri tarafından öğrencilerimize bilgilendirme yapıldı.

Üniversitemiz Merkez Külliyesi Gençlik Meydanındaki etkinlik standını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ile birlikte İl Emniyet Müdürü Metin ALPER, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU da ziyaret etti.

Öğrencilere kötü alışkanlıklardan, kötü arkadaşlardan ve uyuşturucu maddelerden uzak durmaları konusunda uyaran emniyet mensupları, stantta öğrencilere çay, kahve, şeker ve su ikramında bulundular.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper: “Ülkemizin Yarınlarına Işık Tutacak Çalışmalara İmza Atmak İçin Çalışmalıyız”

Etkinlikle ilgili olarak konuşan ve öğrencilere nasihatte bulunan İl Emniyet Müdürü Metin ALPER, rotası belli olmayan bir yelkenliye hiçbir rüzgârdan fayda gelmeyeceğinin altını çizerek "Ülkemizin yarınlarına ışık tutacak çalışmalara imza atmak, anne ve babalarınızın emeklerini boşa çıkarmamak için dostluktan, barıştan sevgiden kopmadan çizeceğiniz rotayı eğitim hayatınız boyunca takip edin. Terör örgütlerinin gençlere etnik köken, dini değerler, arkadaşlık ilişkisi ve kültürel faaliyetleri kullanarak yakınlaştığını; gençleri kandırmak için burs, yatacak yer, ders notu, kız veya erkek arkadaşlık, konser gibi etkinlik ve ücretsiz davetleriyle grup içerisine çekmeye çalıştıklarını, böylelikle de örgüte katılımın ilk adımını atmış olacağınızı unutmayın!" dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ: “Akıllı, Vicdanlı ve İmanlı Nesillere Yetiştirmeliyiz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise ülkemizin donanımlı insanlara ihtiyacı olduğunu belirterek “Öğrencilerimiz bizim evlatlarımızdır. Onların kılına zarar gelmesini istemeyiz. Bu nedenle kendilerini kötü alışkanlıklardan, kötü arkadaşlıklardan korumaları gerektiğini belirtmek isterim. Öğrencilerimiz bizlere anne ve babalarının emanetidir. Onlara sahip çıkmak doğru yolda ilerleyip bilim alanında ülkemize faydalı insanlar olarak yetiştirmek bizlerin görevidir. İnşallah bizlere teslim edilen bu emaneti eğitim süresinin sonunda ailelerine sağ salim teslim edeceğiz.” dedi.