“Bu Tür Kalkışmalarla Bir Sonuca Varılamayacağını Herkes Anladı”

13.7.2017

Türk milletinin destansı direnişini konu alan ve İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı “Unutmadık Unutturmadık” adlı fotoğraf sergisinin açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ de katıldı.

7'den 70'e yüzlerce kişinin katıldığı açılışta 15 Temmuz hain darbe girişimi ve darbeye karşı milletin dik duruşunu anlatan fotoğrafların bulunduğu fotoğraf sergisi büyük beğeni topladı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinde çekilen 63 adet fotoğraf Demokrasi Parkında sergilendi.

Darbe girişimi gecesi Üniversitemizin resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesabında darbeyi ve darbecileri tanımadığını ifade ederek Türkiye’de ilk resmî darbe karşıtı bildiriyi yayımlayan Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini kaydederek “15 Temmuz'da yaşadıklarımızın soğumuş hâlini gördük. Bir sene evvel, ülkeyi uçurumun kenarına götürecek, ülkeyi tamamen müstevlilerin eline bırakacak, ne kadar düşman varsa onların çizmesi altında ezecek bir kalkışma yaşandı. Basiretsiz, bilinçsiz, şuursuz bir kalkışma gördük. Allah’a şükür bunu milletimizin basiretiyle, ferasetiyle atlatmış olduk. Bu kalkışmayı topyekûn etkisiz hâle getirdik. Milletimize karşı bu tür kalkışmaların bir sonuca varılamayacağını herkes anladı. Milletimizin bu zaferi unutulmamalı, unutturulmamalı ve gelecek nesillere aktarılmalı.” dedi.