Besni Eğitim Vakfı’ndan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ’ye Ziyaret

11.9.2017

Besni Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı Ali BALTA ve beraberindeki heyet Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’yü makamında ziyaret ederek bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan Besni Eğitim Bayramına davet ettiler.

Dünyanın ve Türkiye’nin ilk eğitim bayramı olma özelliği taşıyan, 1988 yılından bu yana geleneksel olarak kutlanan Besni Eğitim Bayramının 6 Ekim’de başlayacağını belirten BEV Başkanı BALTA, “Dünyanın ve Türkiye’nin ilk eğitim bayramı olma özelliği taşıyan Besni Eğitim Bayramı hatırlanacağı gibi geçen yıl OHAL nedeniyle kutlanamamıştı.  Bu yıl herhangi bir sorun çıkmaz ise bayramı dolu dolu kutlamak istiyoruz” dedi.

“Bir Bilim İnsanı Olan Prof. Dr. GÖNÜLLÜ’yü de Eğitim Bayramında Görmek İsteriz”

Kesin olmayan program akışına göre bu yılki etkinliklerden bahseden Başkan BALTA “Bayram yürüyüşü, konferanslar, paneller, konserler ve çeşitli gösteriler olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu etkinliklerde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ hocamızı da bir eğitim ve bilim insanı olması hasebiyle yanımızda görmek isteriz. İnşallah güzel bir kutlamaya sahne olur etkinlikler” dedi.

Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: “Analitik Düşünüp Fikirler Üretebilmek Ancak Eğitimle Mümkündür”

Dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan Besni Eğitim Bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Besni Eğitim Bayramının ülkemize, ilimize ve Besni ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. En önemli, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Çünkü eğitim bir milletin olmazsa olmazlarındandır. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüz dünyasında, gelişmelere ayak uydurabilmek, maddi ve manevi doyuma ulaşabilmek, dünyaya daha geniş pencereden bakabilmek ve analitik düşünüp fikirler üretebilmek ancak eğitimle mümkündür” dedi.