Basın Bayramı Kutlama Mesajı

24.7.2016

Tarafsız ve özgür basın, halkımızın doğru haber alma hakkının en önemli teminatıdır. Bu sebeple basın, yapmış olduğu sorumlu yayıncılık ile toplumun hızlı ve doğru bilgilendirilmesinin yanında kamu çıkarlarının korunması, eğitim ve aydınlatma çalışmalarına da katkı sağlamaktadır. Böylesine ulvi bir görevi yerine getiren basın mensuplarımızın; basın etik ilkeleri, hukukun üstünlüğü, insan hak ve hürriyetleri ile özel hayata saygı çerçevesinde görev yapmaları çok önemlidir.

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişiminde de görülmüştür ki basın, halkın doğru ve hızlı haber almasında önemli bir yere sahiptir. Bu vesileyle, daha ilk saatlerinden itibaren darbeye karşı konumlanan, hem ilimizin hem de ilimizin göz bebeği Adıyaman Üniversitemizin tanıtımına destek olan basınımızın “24 Temmuz Basın Bayramı”nı kutluyorum.

Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ

Adıyaman Üniversitesi Rektörü