Bahçe Canlıları İçin Suluk

10.8.2017

Tarihi ve turistik alanları ile yeşil doğası ve nezih havasıyla Türkiye'nin en güzel üniversite külliyelerinden biri olan Üniversitemiz, tabiata olan sorumluluğun gereklerini de yerine getiriyor. Bu kapsamda hava sıcaklıklarının arttığı Adıyaman'da Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) tarafından kedi, köpek ve kuş gibi hayvanların susuz kalmaması için Merkez Külliyenin çeşitli noktalarına suluklar yerleştirdi.

Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Hayri YÜCETAŞ tarafından hayata geçirilen ve Yüksekokul yönetimi tarafından desteklenen proje kapsamında Üniversitemiz Cami, Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu civarı başta olmak üzere pek çok noktaya suluklar yerleştirildi.

Termometrelerin 45 dereceyi gösterdiği son günlerde hayvanların sıcaktan bunalıp susuzluktan etkilenmemesi için gerçekleştirilen proje, suya ihtiyaç duyan bir çok canlının su bulmasını sağladı.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, projeye katkı sunan tüm arkadaşlarına teşekkür ederek, bu tür projelerin önemine değindi.

Adıyaman'ın Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olduğunu ve hayvanların da bu sıcak günlerde unutulmaması gerektiğini dile getiren Doç. Dr. TEKER “Bu sıcak günlerde bizler kadar diğer tüm canlıların da yaşamlarını sürdürebilmeleri için suya ihtiyaçları var. Bu proje ile elimizden geldiğince gerek tabiata olan sorumluluğumuzun gerekse de insanlığımızın gereklerini yerine getirmeye çalıştık." diye konuştu.