ADYÜTAYAM Ürün Yelpazesini Genişletti

4.1.2018

Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTAYAM) İlimiz Merkez İlçesine bağlı Hasancık Beldesinde bulunan 150 dekarlık Bağcılık Uygulama Alanında alışılmış ürünlerin yanında alışılmışın dışında değişik organik ürünler de yetiştirmeye başladı.

İlimizde tarımla ilgili kurum, kuruluş ve çiftçilere tarımsal uygulama ve arazi yönetimi konusunda bilgiler vermek amacıyla faaliyet gösteren ADYÜTAYAM, mevsimine göre rutin olarak yetiştirilen ürünlerin yanı sıra serada yeşil soğan ve kuru soğan, brokoli, yaş hurma ve bakla gibi her iklimde yetiştirilemeyen ürünleri yetiştirerek ürün yelpazesini genişletti.

Hem hiç ilaçlama yapmadan, kimyasal kullanmadan ve gübreye gerek duymadan organik ürün yetiştiren hem de ilimizdeki çiftçilere seracılık ve bağcılık anlamında eğitimler veren ADYÜTAYAM’da yürütülen çeşitli tarımsal projeler kapsamında son olarak karpuz üretimi için de gerekli çalışmalar yapıldı.

ADYÜTAYAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. KIRPIK: "Ürün Yelpazemiz Genişliyor"

Ürün yelpazesinin genişlediğini belirten ADYÜTAYAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer KIRPIK, "Alışılagelmiş ürünlerimizin yanı sıra bu sene yeşil soğan, kuru soğan, brokoli, yaş hurma ve bakla gibi her iklimde yetiştirilemeyen ürünleri de yetiştirmeye başladık. İnşallah gerek ilimize gerekse de üniversitemize hizmet anlamında bir basamak daha yükseleceğimizi ümit ediyoruz." dedi. Seracılık anlamında sınır tanımadıklarını belirterek  2017 yılı içerisinde sera alanlarının düzenlendiğini ve kullanıma elverişli hâle getirildiğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. KIRPIK; "Amacımız 2018 yılında üretim anlamında rekor kırmaktır. Tarımsal makine ve aletleri, Güneş Enerji Santrali, Solucan Gübresi Üretim Tesisi, sulama sistemleri ve geçen yıl tamamlanan idari binamız ile üretime devam etmekteyiz.” dedi.


Görünütülenme Sayısı: 923