ADYÜ FM (95.3) İlk Canlı Yayınını Yaptı

18.10.2016

Üniversitemiz radyosu ADYÜ FM (95.3) geçtiğimiz Mayıs ayında başlattığı test yayının ardından normal yayın hayatına geçerek ilk canlı yayınını yaptı.

Üniversitemiz tarihi günlerden birine daha şahitlik ederek, geçtiğimiz Mayıs ayında test yayınına başlayan ADYÜ FM (95.3) normal yayın hayatına başladı. İlk canlı yayınını yapan radyomuz Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün katılımı ile yayın hayatına başladı. Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kamil VARINCA’nın sorularını canlı yayında cevaplayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ medyanın önemine değinerek radyo ve web TV’nin kurulumu, fiziki koşullar, uygulamalı mühendislik eğitimi, merkezi laboratuvarın çalışmaları, gözlem evi, Adıyaman ve kültürünü tanıtmak amacıyla yapılan çalışmalar, Akademi Adıyaman dergimiz, öğrenci kulüpleri ve ileriye dönük vizyonları hakkında bilgi verdi.

Canlı yayında kendilerini geleceğe karşı sorumlu olduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. GÖNÜLLÜ toplumumuzda insanların seyirci rolünde olduklarını ve öğrencilerinden aktif insan olmalarını istediklerini ifade etti. Düşünerek hareket eden güçlü bir topluluk olmamız gerektiğini söyleyen Prof. Dr. GÖNÜLLÜ radyomuzun açılışı ile ilgili olarak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Televizyon, radyo bunun yanında sosyal medya gibi toplumu bilinçlendirmeyi, bilgilendirmeyi, haberdar etmeyi hedefleyen bir takım araçlar var. Artık günümüz dünyasında insanlar birçok konudan haberdar oluyorlar. Biz de üniversite olarak bu yöre adına devletimiz ve hükûmetimiz tarafından kurulmuş bir üniversiteyiz. Bu manada Adıyaman’ın gelişimine yönelik çalışmaları, bilimsel projeler hakkında bilgi sahibi olmaları açısından ve geleceği bugünden görmeleri bakımından bu araçlara müracat etmemiz gerekiyor. Bunun kurulmasında emeği olan büyüklerimize, burada faal olarak çalışan arkadaşlarımıza hepsine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

Radyomuz kültürden sanata, bilimden sosyal konulara kadar birçok programlarla dinleyicilerine sesini duyurmaya önümüzdeki günlerde başlayacaktır.