15 Temmuz Demokrasi ve Mili Birlik Günü Mesajı

14.7.2017

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız hain darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Geçen bu süre zarfında o gece ve öncesinde yaşanılanlar herkes tarafından daha net ve berrak bir şekilde anlaşılmaya ve kavranılmaya başlandı.

Darbe öncesinde FETÖ/PDY ile kararlılıkla mücadele ettiğimiz gibi o  gece de daha darbenin başarısız olacağı anlaşılmadan çok öncesinde darbe karşıtı ilk resmî bildiriyi yayınlamakla darbelerin karşısında, devletimiz, hükûmetimiz ve milletimizin yanında olduğumuzu ilan ettik.

Bir daha aynı ihanetleri yaşamamak için eğitimin önemine vurgu yapıyor, milli eğitimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Adıyaman Üniversitesi olarak bu mücadelede üzerimize düşen görevi ifa ediyoruz.

15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Milletçe sonsuz minnettarız. Allah, milletimizi muhafaza etsin.

Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ
Adıyaman Üniversitesi Rektörü